Ross Watson

Bronze partner

Ross Watson Fysiotherapie Sports Performance is gespecialiseerd in fysiotherapie bij sportblessures en bij revalidatie na orthopedische operaties. Naast het voorkomen of verhelpen van blessures verbeteren we ook de fysieke fitheid én bieden wij sportspecifieke performance trainingen aan iedereen die beter wil presteren in zijn of haar sport. Onze praktijken zijn gevestigd in Leiden en Oegstgeest.

Met onze ervaring als (ex-)topsporters en als fysiotherapeuten bij de jeugdopleiding van AFC AJAX, het Nederlands waterpoloteam Heren en Jong Oranje en vele andere topsporters, weten we hoe belangrijk het is te kunnen vertrouwen op de deskundigheid van (para)medische professionals. Door middel van een uitgebreid intakegesprek en lichamelijk onderzoek brengen wij de klachten in kaart. Alleen fysiotherapeutisch onderzoek vinden wij in sommige gevallen niet voldoende voor het stellen van de juiste diagnose. In die gevallen schakelen wij de expertise van een orthopeed, sportarts of andere paramedicus in.
Bij ons ligt de focus van de behandelingen niet alleen op het revalideren van een blessure, maar ook op het werken aan de fysieke gesteldheid. Revalideren van een blessure én werken aan de fysieke fitheid zorgt ervoor dat cliënten sterker uit het revalidatieproces komt. Bij sporters bestaat de laatste fase in een revalidatietraject uit begeleiding van sportspecifieke trainingen en wedstrijden. In samenspraak met de sporttrainer/coach bieden wij een periodisering aan, waarmee de stap van trainingsfit naar wedstrijdfit kan worden gemaakt.

De Zijl en DIOK (ereklasse rugby) zijn verenigingen uit de omgeving waar we momenteel actief zijn als fysiotherapeut en performance trainer. Voor deze teams verzorgen wij de fysiotherapie en de kracht- en conditietrainingen. In onze praktijken bieden wij echter alle top- en amateursporters uit de omgeving graag de mogelijk gebruik te maken van onze expertise. Als je benieuwd bent of wij iets voor je kunnen betekenen, kijk dan eens op rosswatson.nl en neem contact op.